Werving & Selectie
De arbeidsmarkt vraagt om een doelmatige en zorgvuldige werving en selectie van personeel.
Werknemers zijn meer dan in het verleden, gericht op verandering van werkkring. De baan-voor-het-leven bij dezelfde werkgever wordt steeds minder nagestreefd. Iedere organisatie zal energie moeten steken in het vinden, maar vooral ook in het behouden van goed personeel. Dit onderstreept het belang van een doelmatige en zorgvuldige werving & selectie van werknemers.

Werkwijze
Wij nemen voor u het completewervings- en selectietraject uit handen.
Een kandidaat moet in uw bedrijfsstructuur passen om een juiste match te zijn voor uw bedrijf.

Niveau koks
- basiskok of keukenhulp
- zelfstandig werkend kok/ restaurantkok
- chef du partie (bijv. patissier of ander specialisme)
- sous-chef
- chefkok
- keukenmanager
- freelance koks

Overig horecapersoneel
- gastheer of gastvrouw
- maître of sommelier
- restaurant- of partymanager



beeld homepage
 
License to live | Herenweg 101 a | 3645 DG Vinkenveen | info@licensetolive.nl


Ontwerp & Realisatie: Blik Vormgeving